// Miss AinHafiqhin !

mukadimah!

Welcome to my blog, beautiful strangers. Drop nice words here. Follow me okeyh? :D. 
ANYEONGHASAYO, SELAMAT DATANG KE BLOG INI




Tagboard


maaf, chatbox saya masih dalam proses

My Melody


Visit dem'




The Mastermind

Basecode: Lurve
Editor: Nana Euphemia
Other:

Jom Join Contest Perempuan / Lelaki Melayu Terakhir
Hai korang..this is my first time join the contest..
Contest yang agak menarik perhatian saya..
Sesape pon boleh join..jom la kita join bagi memeriahkan acara ni..huhu
Hadiah pon boleh tahan..
Kalau korang nak taw lebih lanjut pasal contest ni korang klik je gambar kat bawah nie..




Okeyh..setelah dilihat, dinilai dan diamati, ini la gambar yang telah saya pilih

~

~

~

~

~

Gambar 1 : Kurung Moden
..........

Gambar 2 : Baju kurung tradisional
..........

Gambar 3 : Bersama kawan-kawan. 
~

~

~

~

Sekarang tiba masa nak jawab soalan pula

1 ) Kenapa korang nak join contest nie...?
Saya tertarik untuk join contest ini kerana ia hanya membabitkan para peserta berpakaian tradisional  dan sekaligus ia melambangkan bahawa berpakaian tradisional adalah merupakan satu pakaian tak pernah ditelan zaman walaupun dunia mencapai arus globalisasi yang drastik. Kanak-kanak, remaja, golongan veteran turut memakainya walaupon mungkin terdapat perubahan tapi tetap menampilkan ciri yang sama. Sopan.
Dengan menyertai contest ini, saya dapat memartabatkan pakaian tradisional dan membuktikan bahawa pakaian tradisional ini merupakan pakaian yang hebat kerana ia tidak pernah ditelan zaman. 

2) Tagline yang paling kreatif anda untuk memartabatkan pakaian tradisional melayu kita
Pakaian tradisional melambangkan kesopanan dan keayuan malah cantik bila dipakai.
Si teruna dan dara tidak ketinggalan untuk memakainya.

Tag kepada 3 atau lebih kawan blogger anda




(p/s : harap korang yang ditag dpt join juga this contest =) )